Zorg- en leertrajecten

Leerboerderij STAYBLE biedt zorg-en leertrajecten op maat aan, als je niet in staat bent om onderwijs op school te volgen of om wat voor reden dan ook.

STAYBLE beschikt over bevoegde docenten. Zij kunnen je onderwijs op maat geven in samenwerking met diverse scholen.

Daarnaast kunnen wij je ondersteunen met jouw zorgvraag als je daar behoefte aan hebt. Wij kennen de instanties, weten hoe het werkt en kunnen je begeleiden met als uiteindelijk het doel om je opleiding te behalen.

Neem hier met ons contact op.

Het verhaal van Jelle

“Ik ben september 2020 begonnen bij STAYBLE. Voordat ik bij STAYBLE kwam ben ik gestopt met mijn opleiding en ben ik thuis komen te zitten.

Bij STAYBLE ben ik veel in de stal aan het werk en hierdoor ben ik erachter gekomen welke opleiding bij mij zou passen. Ik heb geleerd om zelfstandiger te worden. Daarnaast heb ik de stap genomen om aan een nieuwe opleiding te beginnen.                                                      

Ik heb geleerd hoe ik mijn angsten kan overwinnen. Ik  was bijvoorbeeld eerst heel erg bang voor paarden, maar dankzij de goede hulp van Mirjam en Bodil (mijn begeleiders) durf ik nu met paarden om te gaan zoals je ziet op de foto. 

Ik ben erg blij dat er heel goed meegedacht wordt met mijn leerdoelen en het kiezen van een opleiding  die bij mij past.”

Andere Diensten van sTAYBLE

Jeugd

STAYBLE biedt ook een plek voor jongeren / kinderen ( 4 - 18 jaar). Bij de jeugd ligt de nadruk op de (sociale) ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en het bieden van structuur, duidelijkheid en veiligheid. Dit doen wij door samen activiteiten te ondernemen in en rondom de leerboerderij of binnen de ambulante begeleiding. Ons zorgaanbod voor de jeugd bestaat uit: dagbesteding, zorg-leertrajecten en ambulante begeleiding.

Dagbesteding

STAYBLE biedt dagbesteding aan, die zoveel mogelijk is toegesneden op jouw wensen en mogelijkheden. Ieder mens is immers anders en daarom kijken we samen met jou welke activiteit het beste bij je past. Wij vinden het belangrijk dat je: Zelf plezier beleeft aan hetgeen je bij ons doet, je gewaardeerd voelt door de mensen om je heen, sociale contacten opdoet en een dagritme hebt. Naast dagbesteding intern op de boerderij, bieden we ook externe activiteiten aan als dagbesteding buiten de leerboerderij. Dit doen we, omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers ook in de maatschappij kunnen functioneren en zich daar gezien voelen.

Ambulante begeleiding

Ambulante zorg betekent dat wij van STAYBLE je ondersteunen of  begeleiden, maar dan in jouw  eigen omgeving. Dit kan in allerlei vormen zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan ondersteuning bij de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen, het scheppen van orde en overzicht in je persoonlijke financiële zaken, of meegaan naar afspraken waar moeilijke onderwerpen aan de orde komen.

Re-integratie trajecten

Ben je een tijdje uitgeschakeld geweest, bijvoorbeeld door ziekte, arbeidsongeschiktheid of iets anders, maar ben je ondertussen weer aan de beterende hand? Dan is een terugkeer op de arbeidsmarkt en het vinden van werk een belangrijke stap. Om jouw re-integratie in goede banen te leiden, is het belangrijk om goed voor ogen te hebben hoe dit proces kan verlopen. Bij je re-integratie krijg je voornamelijk te maken met je (vorige) werkgever, maar ook met instanties als het UWV, eventueel keuringsartsen en de Arbodienst. Op het verloop van je re-integratie heb je zelf de grootste invloed. Maar je hoeft niet alles zelf te bedenken. Wij kunnen jou daarbij helpen, vanaf de vroegste voorbereiding tot de uiteindelijke sollicitatie.
0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagentje is leeg.