Linda: ’Ik wil graag iets betekenen voor een ander’

Linda is sinds kort de nieuwe persoonlijk en ambulant begeleider bij Leerboerderij STAYBLE. Ze is hier erg enthousiast over. ‘’Klopt. STAYBLE is een prachtige nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb ook bewust gekozen om hier te werken. De combinatie van een inspirerende werkplek, een prachtige omgeving, de vele verschillende werkzaamheden en de kleine organisatie maken dat ik hier helemaal op mijn plek ben.’’

Linda heeft al vele jaren ervaring in de zorg. ‘’Ik wil graag iets betekenen voor een ander’’, zegt ze over haar keuze. ‘’Ik vind het belangrijk om naar het individu te kijken. Wat past bij hem of haar? En hoe kan ik helpen? Dat maakt het heel persoonlijk.’’ Bij STAYBLE heeft ze een plek gevonden waar dat allemaal samen komt.

Als ambulant begeleider komt ze bij deelnemers thuis. ‘’Ik leer de deelnemers zo nog beter kennen voor een optimale begeleiding. Het is belangrijk om te weten wie ze zijn, wat speelt in hun dagelijks leven en waar ik ouders en verzorgers eventueel ook kan ondersteunen.’’

Linda vindt het belangrijk om samen te werken met die ouders en verzorgers (en andere betrokkenen). ‘’Hun ervaring en kennis is belangrijk om mee te nemen in de begeleiding die wie bieden. Samen kijken we naar de mogelijkheden om de deelnemers positieve ervaringen op te laten doen.’’

Daarnaast in Linda persoonlijk begeleider en in die functie betrokken bij de houtschuur. Daar waar activiteitenbegeleider Rein vooral dagelijks praktisch in de weer in met de deelnemers, vult Linda hem aan met onder meer het opstellen van zorgplannen. ‘’Dat doe ik natuurlijk samen met Rein’’, legt Linda uit.

 

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagentje is leeg.